hits

Når heltene forsvinner...

Senest har vi fått meldingen om at Tore Hansen, kjent vokalist fra nord, er borte.  Ja, livets gang innhenter oss alle, kjente eller ukjente.  Jeg er jo i en alder, der man "er takknemlig for hver dag man får".  Ja, det er faktisk blitt sånn meg meg og, jeg erkjenner det.  Det er ingen selvfølge å bli 60 og mer enn det.

Når man har levd en stund, vil det være mange fra ens samtid som er borte.  Når jeg tenker på alle de som var modne mennesker i min barndom, så er det ingen av dem tilbake.  Men de lever videre.  I min husk, og sikkert i fleres.  Vi ser dem for oss, kan ennå høre stemmene.  På den mer kjente siden har vi som er over 60 nå, fått oppleve en kremalder.  Alt fra Erik Bye til Beatles fikk vi med oss opp gjennom årene.  The Beatles vil for alltid eie en del av mitt hjerte - mitt liv ble aldri det samme etter de kom inn i verden.  Men som kjent, bare to av de gamle heltene lever i dag.

Så mange kjente mennesker kom, ga til oss, og mange av dem er borte nå.  Vi husker Odd Børresens varme, lakoniske stemme, vi husker Wenche Foss, Grete Waitz, Steve Jobs, Hilde Heltberg, Bob Marley, Elvis Prestley, John Entwhistle, Michael Jackson...  Så mange...så mange.

Ja, det er lett å bli melankolsk over heltene og forbildene som er borte, men samtidig er det så naturlig - vi skal komme til, leve, så gli bort.  Det er naturens syklus.  De som preget mitt og andre jevnaldrenes liv, betyr ikke så mye i de oppvoksendes liv.  De må skape sine egne minner, ved å leve og en gang bli som meg - mimrende og en tanke melankolsk ved minnene. 

Takk til de som ga meg så mange minner.

5 kommentarer

nnugg

12.02.2013 kl.13:00

Den kvelden de sa at Michael Jackson var død var grusom. Synd at mange av de som har hatt størst betydning og som blir sett opp til av flest dør tidlig. Michael Jackson ble ikke 60 engang, Elvis ble bare 42, John Lennon ble 40, og Jesus ble drept da han var 33.

Hvordan skal det gå med Justin Bieber?

ISOLA

12.02.2013 kl.13:28

Super Fin blogg :)

Mailiss

12.02.2013 kl.14:23

Ja det er vel livets gang,rart med det.Tore rørte nok ved den nordnorske folkesjela og huskes derfor av mange med takknemlighet<3

I gode og onde dager!

12.02.2013 kl.19:15

Noen kommer og n oen går slik er det bare...

Trine, 21

02.03.2013 kl.21:30

Skulle ønske jeg fikk oppleve Beatles, Elvis Presley og Johnny Cash. Heldigvis lever de gjennom musikken sin, så vi yngre kan høre og foreviggjøre dem. Det er ingen moderne artister jeg kjenner samme tilknytning til. Lady Gaga, Justin Bieber? Nei, det er ikke musikk. Det er bråk.

Beyonce må være den som nærmer seg mest, og kommer til å være et ikon i mange, mange år fremover.

Livets gang er rar, og jeg blir rar i hodet av å tenke på det. 60 er ingen gammel alder, min pappa ble 60 nylig, og han har ikke blitt en dag eldre i mine øyne, siden jeg ble født for 21 år siden.

Skriv en ny kommentar

trygvesaa

trygvesaa

67, Fauske

Moden mann med meninger og refleksjoner. Politisk parti-uavhengig, m/innkoblet bullshit-detektor mot partipolitikken. ********************************************************************* Motto: "Om tusen mennesker har samme mening, betyr det ikke at denne meningen er tusen ganger bedre"

Kategorier

Arkiv