Driver sykehus eksperimenter med friske mennesker?

Det er det grunnlag å spørre om, ettersom det er avslørt at det er tatt prøver av helt friske hjerner - med utgang at det er oppstått varig hjerneskade!  Dette er aldeles uhyrlig, og minner om tilstandene for 50 år siden da man lobotomerte mennesker 'en masse'.  Likeså er dette med at det tas hjernetrykkmålinger mye hyppigere i Norge enn i andre land.  Tross en statistikk om null feil ved slike målinger - tyder utsagn fra pasienter på noe annet.  Og hvordan er det med denne saken ang. at en kirurg hadde sikret seg egen enerett til programvaren som ble brukt ved målingene?  Hva tjente denne kirurgen på disse alt for hyppige målingene.  Var det bare å kjøre på, og tjene penger på egne rettigheter, på toppen av kirurglønnen?  Det må vi få svar på!

http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/helse/raadet-til-aa-sparke-hjernekirurg-i-2008-3950738.html

Oslo universitetssykehus (OUS) mener de "ligger 10-15 år foran andre sykehus i Norden" med sine målinger, prøver og behandlinger.  Dette kommenterte en kirurg ved Sahlgrenska Sykehus i Sverige meget syrlig på denne måten: "det må i så fall være verdensrekord".  Så ristet han på hodet.  Tror vi nordmenn på OUS's feilfrihet?  Tror vi på at det norske sykehusvesen bare gjør det som gjøres må - og gjør det nesten feilfritt?  Etter hva vi har hørt - er det så langt fra feilfrihet hos det norske helsevesen!

Så må man lure på - hvordan ble dette med hjerneprøver "solgt inn" hos personene som ble ofre for disse unødvendige inngrepene?  Som "en helt nødvendig behandling på noe som er oppdaget i hjernen din"?  Hva ble det gitt tillatelse til - og hva ikke?  Man kan undres...  Her må helsetilsyn og andre gå inn i disse sakene - og finne sannheten.  Her må befolkningen og de som styrer helse og velferd - få vite sannheten.  Her må ikke fakta maskeres eller rotes bort.  Her må det komme klare svar!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

trygvesaa

trygvesaa

61, Fauske

Moden mann med meninger og refleksjoner. Politisk parti-uavhengig, m/innkoblet bullshit-detektor mot partipolitikken. ********************************************************************* Motto: "Om tusen mennesker har samme mening, betyr det ikke at denne meningen er tusen ganger bedre"

Kategorier

Arkiv

hits