Tanker i alenedager

Når min bedre halvdel er på reise, bruker jeg alenetiden på oppussing og refleksjoner.  Ja, selvsagt på andre ting også.  Det å kjenne på å være alene, er viktig for oss alle.  Man må finne grunntonen i seg selv, og se på den vakre livsbuketten det er å leve i tospann med et godt stykke menneske.  Det er viktig å puste litt alene, men mest å kjenne litt på det å savne.  Tenke; hva om hver dag var slik - i aleneheten her på kloden?  Ikke særlig lystelig, tenker jeg.  I alenedagene er jeg ekstra glad for ektefellen, barn og barnebarn, gode venner og gode familierelasjoner.  Min alenetid varer ikke lenge.  Heldigvis... 

Det er mange som er alene.  De har ikke familie, ikke barn, samboer eller ektefelle.  Ja, mange har ikke engang nære venner.  Det må føles rart å gå gjennom livet på den måten.  Men vi vet at noen gjør det.  Vi har hørt historiene om mennesker som har vært døde i lang tid, uten at noen har savnet dem, sendt bekymringsmelding til noen - eller forsøkt å ringe på, for å høre om det var noe galt.  Det er noe så uendelig trist ved slike ting.

Jeg skal lese en bok i jula - Kristoffer Schaus "På vegne av venner".  Den handler om folk som er gått bort, men ingen kom i begravelsen.  Det var kun presten der.  Schau skal ha ros for å ha investigert den delen av livet.  Mannen er mye mer enn en komiker med ville innfall.

Vi kan alle strekke ut en hånd til andre, eller bare si "jeg ser deg" via å hilse, småprate eller bare nikke blidt.  Det hender jeg hilser også på totalt ukjente.  Bare fordi jeg kan.  Hvorfor ikke? 

Vi nærmer oss en tid som er vond for mange - julen.  Den er god for de fleste, men slitsom for noen.  De ønsker bare at den skal være over.  Trist, det også.  Hils på noen ukjente i julestria, du også.  Kanskje du løfter julestemningen litt til de, fordi du så dem?

5 kommentarer

HugoOgMonica

17.11.2012 kl.15:23

Fine tanker og så sant :O) Viktig å ta vare på hverandre, både kjente og ukjente :)) Det skal så lite til i den store sammenheng. Ha en fin lørdag.

unnika

17.11.2012 kl.15:48

Veldig fint innlegg. Ønsker deg en fin lørdag videre

Min matgale verden

17.11.2012 kl.16:30

Fine ord. Jeg hilser også på ukjente innimellom. Et smil gjør jo bare godt!

IEvasDrakt

17.11.2012 kl.23:06

En hilsen og et lite smil er helt gratis å dele ut - og settes mer pris på enn man kan tro. :) Fin blogg!

paag

18.11.2012 kl.11:51

Veldig gode tanker. Et lite smil og kanskje et lite nikk kan være nok til å lyse opp et medmenneskes hverdag. Har aldri opplevd at noen ikke smiler tilbake.

Skriv en ny kommentar

trygvesaa

trygvesaa

61, Fauske

Moden mann med meninger og refleksjoner. Politisk parti-uavhengig, m/innkoblet bullshit-detektor mot partipolitikken. ********************************************************************* Motto: "Om tusen mennesker har samme mening, betyr det ikke at denne meningen er tusen ganger bedre"

Kategorier

Arkiv

hits