Ode til gammelmonsenHuset har i snart 15 år vært bebodd av en mons.  Han har tatt sin rolle som familiemedlem på største alvor, har holdt utkikke og passet på reviret, akkurat som en god katt skal gjøre.  Ja, jeg innrømmer det - jeg er visst "kattoman".  Og har man et par stykker blir man omtrent degradert til matleverandør og vannskålfyller, når disse stolte dyrene skal ha det de skal.  Gammelmonsen lider ingen nød her i huset.  Han blir jevnlig sjekket for orm, og får sin ormekur når behov er til stede.  Og hunkatta spiser heldigvis ikke noe annet enn det tjenerskapet serverer, så der slipper vi ormekuren.  Ikke for det, kattedamen kunne nok greit hatt en ormekur, for å ta av noe i vekt!  Men da må hun altså GIS orm...!

Jo, gammelmonsen, ja....  Vår godlynte elskelige og elskede katteskarv, som er en naturlig og kjær del av familien.  Nå er han på 15. året, og lik sin matfar (og tjener), er han ikke akkurat i sin beste tid, men vi henger nå med begge to, da.  Kattelørvas ankomst har jeg beskrevet i en historie et annet sted, men det skal sies at han virkelig startet karrieren så støvskyene stod.  Kattepersonasjen klarte som liten og relativt nyankommet tass å bestige tuntreet - til topps!  Der satt den halvstore ungkatta i treet, som en prikk mot himmelen.  Og der satt han - lenge - og peip og styra.  Men ned kom han, og like hel var han.  Etter det hadde han utallige klatreturer.  Han klatret opp gardiner, over svigermor, over alle stoler og sofater.  Ja, tror forsyne meg han entret opp flate veggen på tekstiltapeten!

Men nå er vår gamle mons i støvets år.  Krumspringenes tid er forbi.  Nå tar han minste motstands vei - og går i rett linje.  Det hender han glimter til med å entre en bjørkestamme et par meter opp.  Men det blir med det.  Nå er gamlingen blitt tynnere (gammelmannskropp), roligere og hvile og søvn er noe han passer på å få.  Så vår kjære venn og gamle huskamerat.  Måtte du enda få noen bra år.  Vi har deg kjær, og det tror vi du vet.  Dette er en ode til deg.  Du kan ikke lese, du kan ikke snakke - men uttrykke deg, det kan du.  Stay cool!

 

 

  Monsen og lille barnebarnet

 

 

6 kommentarer

aksjerragnarfoss

19.04.2012 kl.17:39

Gode innlegg du har Trygve:-)

trygvesaa

19.04.2012 kl.17:42

Takk. Dine er også interessante.

Min matgale verden

19.04.2012 kl.18:16

Flott katt!

trygvesaa

19.04.2012 kl.19:07

Ja, han er "pen" og personlighet. :)

marianneikelia

19.04.2012 kl.22:41

Artig og koselig innlegg:)

19.04.2012 kl.23:14

så koselig bilde. har katt jeg også,en kose rampe katt :-) mye selskap i desse dyrene.

Skriv en ny kommentar

trygvesaa

trygvesaa

61, Fauske

Moden mann med meninger og refleksjoner. Politisk parti-uavhengig, m/innkoblet bullshit-detektor mot partipolitikken. ********************************************************************* Motto: "Om tusen mennesker har samme mening, betyr det ikke at denne meningen er tusen ganger bedre"

Kategorier

Arkiv

hits