Ta å fløtt dæ, din schtøgging...!

Vi gamlinger mener jo mye om unge og deres væremåte, høflighet, framtoning etc.  Det har vel alltid vært slik at det har vært stor avstand mellom generasjonene på mange felt.  Man kan synse mye om unges oppførsel i skolene, på offentlige transportmidler m.m.  Skal nok vedde på at mange unge ser og hører det DE mener er grinete, bitende gamle, med surt oppsyn og ustødig ganglag.  De fleste på min alder har forskjellige opplevelser, men noen ganger må man se det humoristiske i situasjoner.  Her passer det med en opplevd episode:

For en del år siden var jeg gående inne i et innelukket handelsområde.  Min vane tro snudde og vendte jeg både hit og dit, og min noe ulenkelige kropp tenderte å ha en del radius i så måte.  Dette medførte at jeg en stund senere uforvarende dyttet bort i en ung mann. Som den høflige, eldre herren jeg var, var jeg rask til å si "åh...unnskyld".  Den unge mannen målte meg fra tåspissene til hodet og ned igjen, hvor på han erklærte "ta å fløtt dæ, din schtøgging!"  En noe perpleks eldre herre (meg) fikk en smule hakeslepp, og traverserte skyndsomt videre gjennom handlestrøket.  Men etter noen strakser begynte jeg å trekke på smilebåndet over episoden.  Den unge mannens kontante uttrykksform appelerte til min humoristiske side.  Og i sammenhenger der det egnet seg, har jeg gjenfortalt episoden, til forsamlingers munterhet.

Vi gamle er da ikke bestandig sure, sinte og biterske heller......  Vi kan faktisk se humoristisk på ting.  Jah....

 

14 kommentarer

passionforyou

18.04.2012 kl.17:21

Skjønner deg godt!

Setter pris på en kommentar tilbake på bloggen min :)

silje - just another dream

18.04.2012 kl.17:40

Hehehe.....ler av uttrykket denne personen brukte, men moralen blant mange av dagens unge er virkelig slett og de hører vi om både her og der. Gjennom jobben min hører jeg dem ofte...og det er ikke alltid jeg klarer å holde meg alvorlig.

Men det er selvfølgelig mange unge som er det motsatte og de er herlige...:))

M ^^

18.04.2012 kl.17:41

Heheh, vi ungdommer kan være litt stygge i kjeften noen ganger.

trygvesaa

18.04.2012 kl.17:49

Jeg syntes egentlig kommentaren var herlig. :) Den unge mannen så ikke så farlig ut, heller...

Ida Christine West

18.04.2012 kl.17:53

haha, vanskelig å si hvem som er verst.. unge eller elder. Selv irriterer jeg med død over alle gamlinger som ikke eier høflighet i trafikken! Aner ikke hvor mange gamle damer eg har sett kaste seg ut i veien, og over gata, enten det er rødt eller grønt.. er som om de sier "jeg har overlevd to verdenskriger, så du har å stoppe for meg uansett" usj!

synskepeggy

18.04.2012 kl.17:55

Har hørt det før samt, en rekke andre lite hyggelige uttalelser,ord og uttrykk.Barn og ungdom snakker slik til hverandre,det er deres omgangsform.

Språk,ord,uttrykk,sms,facebook - tror ikke jeg hadde forstått en "dritt" om ikke det var fordi at jeg har en fjortis i huset og er da programforpliktet til å holde meg oppdatert på "siste nytt".Det er flere fordeler med å "måtte" følge med i tiden bla.det holder meg ung - ungdommen syns jeg er kul ( hva nå kul betyr).Livserfaringen jeg har samt at jeg har svært mye med barn og ungdom å gjøre og har lært deres sosiale koder,gjør livet til en fest,holder meg evig ung og jeg ville ikke byttet bort mot noe.

Det er ofte komisk,ja,hva disse herlige ungene våre kan lire av seg...

Hilsen synskepeggy.

TomCC

18.04.2012 kl.17:56

Haraha..typisk. Artig kar, du.

trygvesaa

18.04.2012 kl.17:58

Hehe, ja, peggy.

Min matgale verden

18.04.2012 kl.21:00

Makan:) Og så godt du kan se humoren i det!! Sånn burde flere tenke innimellom:)

Slank Meg Flat

18.04.2012 kl.22:40

Hei Trygve,

Jeg har svart på din kommentar som eget blogginnlegg:

http://slankmegflat.blogg.no/1334780618__g_p_kaloriunderskudd.html

=)

trygvesaa

18.04.2012 kl.23:13

Ok. Har svart samme sted. :)

liveterno

19.04.2012 kl.12:13

Å huff, ungdommen no til dags!!! Hehe:) Det beste er jo å se det komiske og le av det! Å så må jeg innrømme at jeg synes bittelitt synd i den karn som ikke har bedre oppdragelse! For det ligger vel mye i den oppdragelsen, eller mangelen av oppdragelse, som vi i foreldregenerasjonen ikke har gitt barna mens de var små..

Ønske deg en finfin dag!

Allis

19.04.2012 kl.16:48

Hehehe!!!! Ja disse ungdommene er noen merkelige skruer. Trur eg hadde flirt godt om eg var i din situasjon og.

Kanskje var det den frie barneoppdragelses generasjonen du var så heldig å få møte;)

marianneikelia

21.04.2012 kl.11:44

Hehe, herlig skrevet!! Fikk meg en god latter nå, takk for at du deler Trygve:)

Skriv en ny kommentar

trygvesaa

trygvesaa

61, Fauske

Moden mann med meninger og refleksjoner. Politisk parti-uavhengig, m/innkoblet bullshit-detektor mot partipolitikken. ********************************************************************* Motto: "Om tusen mennesker har samme mening, betyr det ikke at denne meningen er tusen ganger bedre"

Kategorier

Arkiv

hits