Våg å være større enn deg selv!

Vi lever i en tid da mange sliter med å finne meningen med å leve.  Vi ser nok av triste eksempler på akkurat det.  Dødsannonser på mennesker i alle aldre, med teksten "...valgte å forlate oss..."  Så uendelig trist det er når en ung rose plutselig mister livskraften og dør!  Det er så mange krav til menneskene i dag, så mye stress og jag.  Alle skal visst lykkes, gjøre karriere, prestere eller hva det nå kalles.  Vi blir fortalt at det er så viktig at vi engasjerer oss.  At vi er opptatte og styrer på.  Det er så mange som skal fortelle deg hva ditt liv skal fylles med, hva du skal være opptatt av.  Du blir bombardert med budskap og meldinger om hva du skal mene, burde, hvordan din kropp skal være, og hva som bør være ditt livsinnhold.  Vi  lever i verdens beste land.  Men aldri har det vært flere ulykkelige i dette landet!  Tankekors?

Vi skal ikke streve etter å prestere, yte, tekkes andre.  Vi skal leve med ett øye mot hverdagssyslene og ett i sidespeilet - mot tilværelsens virkelige innhold.
Vi bør strebe etter en eneste ting - å være større enn oss selv oftest mulig!  Vi må vise evnen til tilgivelse, evnen til emparti og evnen til å vise det menneskelige fulle.  Jeg viser til den 2. av mine fire levesetninger:  "Hvilken rett har jeg til å kalle meg menneske, hvis jeg bare er meg selv nok?"  Det er en av mine kjæreste leveregler.  Jeg forsøker å anstrenge meg mot å være større enn meg selv, forsøker å være medmenneske, god venn, godt familiemedlem - ja lege sår på sjeler jeg ikke har sett på tiår.  Hvorfor skal vi bruke mesteparten av livet på å fylle magene våre, lommene våre - når vi kan vise at vi er mer enn bare vomfyllere og pengepugere?  Finnes det livsmening å gjøre noe for andre enn seg selv?  Ja!  Det er større enn gjerningen mot deg selv!

Til deg som strever og sliter, vil jeg forsøke å si:  Prøv å legge frustrasjoner til side, og la årene hvile i båten på livets elv.  Da kan man hente kraften fra selve elvens dyp.  Hent kraften fra universets kraftuttak!  Se om du finner det!  Ikke mist perspektivet.  Ikke la andre fortelle deg hva ditt liv skal bygges på.  Forsøk å se de virkelige verdiene, og ditt livs ekte og virkelige innhold.  Finn freden, finn roen, finn deg selv!  Og dersom du skulle finne ettertanke i mine ord, er jeg dypt takknemlig for det.

Fred i ditt liv og sinn!

19 kommentarer

Mamma Frida

15.04.2012 kl.22:20

Gode ord. :)

15.04.2012 kl.22:22

Uhm.. Takk for du skrev dette. Virkelig.

trygvesaa

15.04.2012 kl.22:22

Tusen takk!

Silje Ravndal

15.04.2012 kl.22:25

Hei hei!

Hvordan går det? <3

Kan du gjøre meg en tjeneste? - Stemme på mitt blogginnlegg, så får jeg innlegget mit lenger opp på forsiden til nettavisen n2p.no! Hadde satt utrolig pris på det! Gå til min blogg/url <3

Vil også anbefale å registrere deg der, så får du dine blogginnlegg på forsiden, og bloggen i topplisten dems. Jeg har selv fått veldig mange nye lesere etter jeg registrerte meg! :)

klem <3

TinaCaroline

15.04.2012 kl.22:47

Dette var virkelig flott skrevet! :)

trygvesaa

15.04.2012 kl.22:50

Tusen takk og ha en vakker natt.

stuuvi

15.04.2012 kl.22:52

utrolig bra sakt ! det var en skikkelig tanke vekker det der :))

kommentere spørsmålsrunden min ? :)

trygvesaa

15.04.2012 kl.22:56

Hyggelig at jeg også kan formidle til unge mennesker. Takk.

Marit

15.04.2012 kl.23:18

Godt, og fornufig, skrevet. :o)

Takk for besøket og fine ord på bloggen min. Jeg har nå vært innom deg noen ganger, men det er ikke alltid jeg legger igjen spor etter meg ..

God natt. Jeg skal snart avslutte kveldsskiftet mitt her på jobb.

solkro

15.04.2012 kl.23:27

Jeg er helt enig med deg i det du skriver, flotte ord og jeg håper og tror at du ikke tror jeg har empati for jeg unner ingen å ha det vondt og vanskelig.

Jeg synes vel bare at noen synes vel mye synd i seg selv og gir veldig utrykk for dette hver dag og glemmer at andre rundt har det vanskelig.

Ha en riktig god natt:)

Trygve

15.04.2012 kl.23:29

Solkro, mitt innlegg er ca omtrent i det du skriver. Er helt enig i det siste. Takk for kommentarer!

Lone Olsen

16.04.2012 kl.09:50

DETTE er noe av det beste jeg har lest, helt enig. Fin blogg, og takk for gode å vise ord på min :) Ønsker deg en riktig flott uke :-)

trygvesaa

16.04.2012 kl.10:40

Hyggelige ord, lone. Lykke til videre!

ildstaden

16.04.2012 kl.15:40

heisann. Jeg må først og fremst si at jeg selvsagt er enig i det du skriver. Men, og her kommer ett lite men. Det er litt mer komplisert enn dette. Jeg har hatt psykatriske pasienter tett inn på livet, og vert i begravelser til unge mennesker som har tatt sitt eget liv. Det er beklageligvis enkelte som får litt vel mye mer motstand i livet, enn gjennomsnittet. Enkelte har også psykiske sykdommer som gir en litt annen virkelighetsoppfattelse, enn hos oss andre, og om de ikke får rett medisinering og hjelp, kan det gå fryktelig galt.

Det er heller ikke det at selvmordskanditater ikke ser at livet har mye vakkert i seg, eller at de ikke er klar over at andre sliter, at livet har mange skyggesider og fallgruver for alle mennesker. Hvert enkelt selvmord har en egen historie bak seg, ingen er like. Depresjoner gir også irrasjonell tankegang, og det blir litt for enkelt å si at en må prøve å fokusere på det positive. En deprimert person vet hva som er positivt, men føler ingen positivitet over det som tidligere var positivt. Hjernen er et komplisert, kjemisk organ, og når den kommer i ubalanse så blir det kortslutninger i tankene. Visste du at både nasjonalt og internasjonal forskning viser at 60 % av deprimerte/angst-pasienter kan få forbedring av angst/depresjon-symptomene ved inntak av høyere doser med B-vitaminer? Det sier jo litt om at hjernen er avhengig av litt mer enn kun å prøve å tenke positivt, for å kunne fungere normalt.

Tja. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal skrive, det er et vanskelig tema, siden det har så mange aspekter ved seg. Håper du ikke tar dette jeg skriver som kritikk, det er ihvertfall ikke ment slik, og jeg ble heller ikke provosert eller opprørt over å lese ditt innlegg. Du er dyktig til å skrive, og skriv flere slike innlegg, alle har godt av å lese at livet er levelig.

Bestemors krok

16.04.2012 kl.15:46

I dagens samfunn er vel dessverre kravene blitt så tunge for mange at de ikke klarer mer, selv om vi er veldig opplyste om hvor vi kan få hjelp.

Jeg syns det også er trist når jeg leser slike annonser.

Trygve

16.04.2012 kl.16:37

ilstaden; jeg tror du har misforstått eller overtolket det jeg har skrevet. Jeg sier heller ikke at deprimerte skal fokusere på det positive. Så enkelt er det ikke. Det jeg skriver om er at vi skal forsøke å være medmennesker, vi som kan - og forsøke engasjere oss med de som sliter.

For ordens skyld - jeg har også meget god kjennskap til depresjoner, angst m.m.

Trygve

16.04.2012 kl.16:39

Bestemors krok; nettopp. Og kan vi ved å være medmennesker bare redde noen fra å ta livet sitt, har vi ytt mer enn gjennom et helt arbeidsliv.

victoria <3

22.04.2012 kl.10:40

faen du e støgg

trygvesaa

23.04.2012 kl.15:53

Takk. :)

Skriv en ny kommentar

trygvesaa

trygvesaa

61, Fauske

Moden mann med meninger og refleksjoner. Politisk parti-uavhengig, m/innkoblet bullshit-detektor mot partipolitikken. ********************************************************************* Motto: "Om tusen mennesker har samme mening, betyr det ikke at denne meningen er tusen ganger bedre"

Kategorier

Arkiv

hits