Rosa, forvirrede, tynne dokker

Nei, jeg er ikke respektløs.  Jeg synes bare synd på disse nedslankede, kjemikaliebrune ungjentene, som bare er opptatt av mote, stæsj, sminke, klær, sko, "assessories", kremer og hvordan de tar seg ut på bilder.  Hva er det som gjør at det er viktig å fremstå som "vellykket og pen", med stive oversminkede dukkeansikter? De posere på bilder med trutmunn og lite klær. 

De sprøyter i seg Melatonan - et hormon som ingen vet langtidseffekt av, men som garantert herper kroppen på farlige måter.  De sminker seg etter alle kunstens regler, før de tar på seg minimalt med klær og tar bilde av seg selv med mobilen.  De blogger mye om ingenting, og er til mye stede på flere medier.  Hvordan i all verden skal de få tid til å leve livet, når de i tenårene sitter foran et tastatur mye av dagen?  Hvordan skal de få reell livserfaring, når de lever ut det de tror er seg selv, i sin rosa plastikk-verden?  Når deres verden dreier seg om seg selv...?

Men bak lurer bulemien, anorexiaen, tristessen og tomheten, ensomheten og jag-stresset etter å fremstå vellykket, brun og tynn.  Hva jeg synes er synd - er at de senere i livet vil si for seg selv: "Så mye av det ekte og naturlige livet jeg gikk glipp av".  Jeg tror vi får mange mennesker i framtiden som vil ha mye å slite med. Det jeg observerer gjør meg bare trist.

 

 

3 kommentarer

vonhippie

03.04.2012 kl.22:52

Helt enig...når jeg går i byen, ser det ut som om ALLE ungjentene har bada i brunkrem og foundation før de gikk ut. Ser helt forferdelig ut... Nei de har ikke mange verdier i livet - får hetta om mascaraen renner litt i regnet...Lurer på åssen mødre det skal bli av disse jeg? God Påske til deg og dine :)

Emmieverlasting

04.04.2012 kl.02:20

Godt skrevet! Og det setter søkelyset på ting som er ganske alvorlig men vanskelig å stoppe.

passion4lifeandtravel

15.04.2012 kl.00:53

Et flott innlegg, men skrevet om triste saker...

Veldig mange av disse jentene er godt under 18...hva med foreldrene..hvor er de....

Det er sånn at det fortsatt er foreldre som bestemmer en del...og det er noe som heter måtehold...både når det gjelder hva man gjør med utseende og døgnet rundt foran en skjerm

Jeg har venner som har barn som er helt hektet på spill og pc...foreldrene har lagt inn pcfrie dager/timer...og felles turer for hele familien...og nekt resulterer i ny pcfri dag :-)

Vel...det er mange måter å pvirke til en bedre hverdag og kvalitet i livet

Skriv en ny kommentar

trygvesaa

trygvesaa

61, Fauske

Moden mann med meninger og refleksjoner. Politisk parti-uavhengig, m/innkoblet bullshit-detektor mot partipolitikken. ********************************************************************* Motto: "Om tusen mennesker har samme mening, betyr det ikke at denne meningen er tusen ganger bedre"

Kategorier

Arkiv

hits