Skruppelløse påvirkere

Erik Solheim bør ha ros for et kontant nei til First House: http://www.kampanje.com/pr/article5983198.ece  Åpenbart er det ikke alle som ønsker prostituere seg på verst mulige måte. 
Å bli valgt inn på Stortinget er et verv - ikke en jobb.  Det er et tillitsverv, basert på at politikeren skal være uhildet og bekle vervet for en tid.  Men når vervet brukes som brekkjern etter at man har gått ut av det, for å komme inn hos tidligere partifeller og kolleger - da blir det hele veldig usmakelig og lukter vondt.  Nærmere misbruk av tidligere tillitsverv er det vanskelig å komme.

Et tillitsverv er ikke noe man skal bruke som man vil, etter avgang, som annen arbeidserfaring.  Det er en forutsetning velgere ikke har lagt inn i tillitsvervet.  Å vise seg tillit verdig, er også å opptre uhildet og ærlig også etter man har hatt vervet.  Vi må stille spørsmål ved politisk miljø der man ikke har sperrer for å gå inn som påvirker samme døra man kom ut fra som politiker eller i andre nøkkelroller der uhildethet og tillit er et must.

Det som skjer i Norge ved at så mange politikere prostituerer seg etter å ha lagt av seg politiske tillitsverv, er en meget betenkelig utvikling.  Ikke minst er dette betenkelig fordi det fratar folk flest mulighet til påvirkning, til fordel for eks-politikere og eks-byråkrater.  Vi grøsser av at at makt her i landet skal være et samrøre mellom politikere, tidligere politikere og mye penger. 

Åpenbart er personlig integritet til salgs, bare prisen er høy nok.  Gangsynet er åpenbart tilsvarende dårlig, eller kanskje det har fått bind for øynene?  Hemningsløse lobbyister har åpenbart helt mistet det meste av sperrer og moral.

3 kommentarer

Therese og Heidi

28.mar.2012 kl.13:38

Fin blogg :) Stå på!

Trygve

28.mar.2012 kl.14:02

Takk, takk. :)

28.mar.2012 kl.20:05

Jeg er så enig, så enig med deg.

De oppfordrer den "vanlige mann i gata" til å oppføre seg moralsk og vise måtehold.

Selv gjør de det motsatte.

Uakseptabel oppførsel !

Skriv en ny kommentar

trygvesaa

trygvesaa

61, Fauske

Moden mann med meninger og refleksjoner. Politisk parti-uavhengig, m/innkoblet bullshit-detektor mot partipolitikken. ******************************* Motto: "Om tusen mennesker har samme mening, betyr det ikke at denne meningen er tusen ganger bedre"

Kategorier

Arkiv

hits