Those golden years...

- som det heter på engelsk.  Ja, det var jo nettopp det engelske som var med å forgylle minnene som gamlinger kan sitte og mimre ved.  Jeg sier bare "baby, you can drive my car, and baby I love you..."  Beatles' toner og harmonier sitter fremdeles som betong ved ryggmargen.  Noen toner fra de gamle låtene..og man er 40+ år tilbake. 

Men oppveksten i Salten ga like mye paralelle minner i form av opplevelser i vakker natur - ved sjø og i fjell.  Den vakre naturen i vår region har vært en stor del av oss alle.

Vi fikk også doser av Elvis, Alf Prøysen, Kirsten Langbo, Erik Bye, The Shadows og mange andre kjente band, stemmer og ansikter.  Alt vi hørte, så - og opplevde - er i dag mest gylne minner hos oss.  Vi hørte "fram og tilbake, fram og tilbake...fram og tilbake går åra vår" med Ingebrikt Davik.  Også i radioen sang Burl Ives med sin sonore røst "Pearly shells". 

Det hender ofte at jeg er innom Youtube og lytter på gamle låter.  Da kan jeg falle i en slags trance og fly 45 år tilbake på noen minutter.  Det er nok å lytte til The Byrds' "Mr. Tambourine Man".  Og innimellom må jeg ha med meg vokalharmoniene til Everlybrødrene.  Et kuriosa her.  Paul McCartney ble så glad over at Everly Brothers ble gjenforent, at han ga dem en sang.  Lytt til "On the wings of av Nightingale" der, og du hører litt av Pauls eminente låtsnekring og Everlybrødrenes like eminente fremførelse av denne vakre sangen.

Er det rart at vi tar en tur tilbake av og til - vi gamlingene? 

Jeg har hørt unge si "dere var egentlig heldige som fikk vokse opp i den tiden, med den musikken og musikkutviklingen.  Det som er nå er jo bare en enorm masse av alt".  Ja, det er kanskje en grunn at også unge går på konsertene til bestefar Paul McCarney og andre gamle pop-rockegubber.

Rock on, uansett!  "Bipp..biip..biip..biip - yeah!" (The Beatles; Drive my car)

 

 

Én kommentar

Christine Mysen

12.mar.2012 kl.12:59

Sv; Tusen takk for en utrolig koselig kommentar. Ble veldig rørt da jeg leste den, og jeg er takknemlig for at du synes det. :) Jeg legger sjelen min i det jeg skriver og arbeider med, og det er morsomt når jeg får slike tilbakemeldinger. Igjen, tusen takk!

Skriv en ny kommentar

trygvesaa

trygvesaa

61, Fauske

Moden mann med meninger og refleksjoner. Politisk parti-uavhengig, m/innkoblet bullshit-detektor mot partipolitikken. ******************************* Motto: "Om tusen mennesker har samme mening, betyr det ikke at denne meningen er tusen ganger bedre"

Kategorier

Arkiv

hits