Å ta avgjørelser med mangelfull viten

Det kan være en uheldig affære.  Da blir avgjørelsen dårlig, ja noen ganger - direkte farlig.  De fleste av oss skaffer oss mest mulig og ferskest informasjon om ting, før vi tar avgørelser.   Hvis ikke, kan mye gå galt.  Bør vi ikke forvente det samme av de som styrer landet, som lager lover og forordninger?  Jo, så sannelig!  

Men jeg har flere ganger fått respons fra rikspolitikere, som tyder på at de sitter på for lite kunnskap, for gammel kunnskap eller for lite breddekunnskap om det de skal behandle og bestemme.  Det er svært betenkelig!  Vel har de et embedsverk og politiske rådgivere rundt seg.  Men dessverre er det ikke alltid nok kunnskap om ting der heller.

Når man begrunner for politiske vedtak, bør da ikke bakgrunnen for det som er vedtatt være oppdarert og balansert informasjon?  Logisk og selvfølgelig, skulle man tro.  Men mitt inntrykk er at man velger informasjon etter hvilket ståsted man har politisk.   Da blir det hele nokså håpløst.   Å velge seg et svar og deretter lete etter info som passer med dette - det er dårlig politisk håndverk.  Men slik driver altså våre rikspolitikere landet vårt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

trygvesaa

trygvesaa

61, Fauske

Moden mann med meninger og refleksjoner. Politisk parti-uavhengig, m/innkoblet bullshit-detektor mot partipolitikken. ******************************* Motto: "Om tusen mennesker har samme mening, betyr det ikke at denne meningen er tusen ganger bedre"

Kategorier

Arkiv

hits